DV Grlica je SIGURAN VRTIĆ!

DV Grlica dobio oznaku Siguran vrtić. Oznaku nam je danas službeno uručio naš dugogodišnji suradnik, predstavnik ODCK Darda, g. Josip Sklizović.

Kao što uvijek ističemo, sigurnost djece u vrtiću mora biti na prvom mjestu. U DV Grlica time se uvijek vodimo.

A kako bismo sigurnost djece podigli na još višu razinu, pridružili smo se on line platformi Hrvatskog crvenog križa Sigurnije škole i vrtići.

Kao sudionici platforme, s djecom provodimo brojne zanimljive igre i aktivnosti kroz koje se djecu priprema za snalaženje u izvanrednim situacijama poput potresa, požara i sl. U brojnim aktivnostima surađujemo s djelatnicima Crvenog križa, Civilne zaštite, ZaštitaInspekt-a i žurnih službi (policija, vatrogasci, HGSS).

Ponosni smo što smo vrlo brzo stekli potreban broj bodova koji označava naš aktivan rad na pitanju sigurnosti djece te smo zaslužili ovu vrijednu oznaku Siguran vrtić.

Naravno, s aktivnostima nastavljamo dalje te ćemo ih kontinuirano provoditi kako bi naša djeca bila i ostala sigurna te kako bismo ih osposobili za adekvatnu brigu o sebi te snalaženje u neželjenim, ali mogućim, opasnim situacijama.