ERASMUS+

ERASMUS+

U studenom 2018. godine započeli smo novi međunarodni projekt pod nazivom: „Pomoću priče pomažemo zdravlju“ – Erasmus+KA2.

Broj projekta je 2018-1-HU01-KA229-047862_4, a provodi se u okviru ERASMUS+ programa Unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, u trajanju od dvije godine.

To nam je već treći međunarodni projekt koji provodimo.

Vrtići koji sudjeluju u projektu:

  • Kertvárosi Óvoda, Pécs, Mađarska; glavni koordinator
  • Gradinita Reformata NR.1 Csemete, Cluj-Napoca (Kolozsvár), Rumunjska; partner
  • Gradinita Ficanka, Odorheu Seciuesc (Székelyudvarhely), Rumunjska; partner
  • Zakládna škola s materskou školou Dávida Mészárosa, Veľká Mača (Nagymácséd) Slovačka; partner
  • Dječji Vrtić Grlica Bilje, Hrvatska; partner

Cilj našeg projekta je:stvoriti program emocionalne inteligencije uključujući nove elemente koji pomažu djeci da prepoznaju i rješavaju sukobe, surađuju, traže pomoć, razvijaju toleranciju, prihvaćanje, akumulirane napetosti, negativne emocije, omogućuje obradu strahova, skladno razvijajući djetetovu osobnost-ličnost.

Želimo pružiti odgojiteljima znanja kojima će moći povećati svoje granice kompetencije, nositi se s promjenama u emocionalnom stanju djece i razvijati poznavanja mogućnosti razvoja EQ-a (emocionalni kvocijent).

Očekivani rezultat projekta je širenje znanja o metodologiji priča i proširivanje njihova znanja o terapeutskim pričama.

Naš dugoročni cilj je održivost, očuvanje i širenje rezultata naših projekata te daljnja međunarodna suradnja počevši od novih potreba.

Također, želimo da naši partneri dobiju pozitivnu sliku o našoj državi i zavičaju, ali i da mi upoznamo njihove. Na taj način saznajemo više o njihovim običajima, pogotovo u pograničnim mjestima gdje se odgoj i obrazovanje provodi i na mađarskom jeziku. 

Sve to provodimo na kratkoročnim zajedničkim osposobljavanjima osoblja, transnacionalnim susretima, stručnim skupovima, raznim konferencijama i radionicama. Partneri se u svemu dogovaraju i zajednički planiraju tematske aktivnosti pazeći pri tome na interese djece i mogućnosti pojedinih vrtića.

U provođenju ciljeva, zadataka i tema u projekt uključujemo djecu i roditelje. Sudjelovanjem roditelja pokazujemo da su nam i oni važni u našem radu i da je vrtić mjesto gdje se provode kvalitetne i stručne aktivnosti.

Više o projektu možete pogledati na poveznici:

https://erasmusmese.eu/