Dječji tjedan u DV Grlica

Dječji tjedan obilježen je brojnim zanimljivim aktivnostima u svim objektima DV Grlica…

S djecom smo razgovarali o dječjim pravima i dužnostima koji jedni bez drugih ne idu…

Organizirali smo sportske igre natjecateljskog i ne natjecateljskog karaktera, a svi su dobili medalje za sudjelovanje. Bilo je tu mnogih disciplina: prenošenje kestena u žlici, poligon s preprekama, potezanje užeta, bacanje potkova i mnoge druge…

U matičnom vrtiću u Bilju, formiran je novi centar aktivnosti „Čitaonica – pričaonica“ gdje odgojitelji svakodnevno organiziraju „Vrijeme za priču“ i u kojemu sva djeca rado borave, slušajući brojne priče. Ovaj novo formirani centar aktivnosti bit će posebno aktualan u nadolazećem Mjesecu hrvatske knjige koji se obilježava od 15.10. do 15.11. kroz koji brojnim aktivnostima promoviramo važnost čitanja i vrijednost pisane riječi.

Za kraj ovog uzbudljivog tjedna organiziran je mjuzikl, poznati klasik „Ježeva kućica“ u izvedbi odgojiteljica te je postavljena izložba dječjih radova na temu dječjih prava i odgovornosti.

Iako je kod nas svaki tjedan – dječji tjedan i svaki dan – dječji dan, ipak je važno obilježiti ga i podsjetiti javnost da sva djeca imaju svoja prava i obveze i da je važno da to znaju svi – i mali i veliki. Nažalost, zbog epidemioloških mjera nismo mogli organizirati dane otvorenih vrata te uključiti i roditelje u sve aktivnosti, no kroz mnoge zanimljive aktivnosti za djecu, ovaj njihov tjedan dostojno je obilježen.