Nova dječja igrališta u DV Grlica

U dvorištu našeg matičnog vrtića u Bilju započela je izgradnja dugo očekivanog dječjeg igrališta!

Za pravilan psihofizički razvoj djece potreban je, između ostalog, redovan boravak i tjelesne aktivnosti djece na otvorenom prostoru. Stoga, u Dječjem vrtiću Grlica veliku pažnju pridajemo upravo tome, redovito provodeći tjelesne aktivnosti s djecom, kako unutar, tako i izvan vrtića.

Kako bi djeci omogućili još kvalitetnije provođenje vremena na otvorenom, radimo na uređenju i obnovi ne samo unutarnjih nego i vanjskih prostora vrtića. Tako će u malo manje od godinu dana naš vrtić postati bogatiji za čak tri nova dječja igrališta. U sklopu izgradnje novog vrtića u  Kopačevu, prošle godine izgrađeno je i opremljeno i novo dječje igralište. Opremanje vanjskih prostora vrtića nastavljeno je u lipnju ove godine, izgradnjom i opremanjem novog dječjeg  igrališta u područnom vrtiću u Lugu.

A s posebnim ponosom i radošću ističemo  upravo započete radove na izgradnji i opremanju dugo očekivanog dječjeg igrališta u matičnom vrtiću u Bilju, posebno stoga što taj vrtić pohađa najveći broj djece, a najduže je čekao na opremanje dječjeg igrališta.

Time će se djeci osigurati još kvalitetniji boravak i aktivnosti na otvorenom, na funkcionalnom, svrsishodnim dječjim igralištima,  što će pozitivno utjecati  na njihov pravilan psihofizički razvoj, što uključuje razvoj motoričkih sposobnosti, ali i razvoj socio-emocionalnih vještina, te pozitivan utjecaj na njihov zdravstveni  status.