Vrtićarci Dječjeg vrtića Grlica poručuju: “U prirodi nije mjesto za smeće, pustimo nek´ raste drveće i cvijeće!”

U vrtiću veliku važnost pridajemo odgoju za okoliš i održivi razvoj kako bismo djecu od malih nogu usmjerili ka odgovornom ponašanju u zajednici. Stoga smo, polazeći od toga da je vrtić važan dionik lokalne zajednice, aktivno uključeni u sve važne aktivnosti.

Odgojiteljice su unazad nekoliko mjeseci, u matičnom vrtiću u Bilju te u svim područnim vrtićima, provodile s djecom brojne edukativne aktivnosti i radionice na temu reciklaže i sortiranja otpada.

S obzirom na ublažavanje epidemioloških mjera, s djecom smo posjetili i Reciklažno dvorište Općine Bilje.

U sklopu projekta Reciklažno dvorište Općine Bilje, Općina Bilje ranije nam je poklonila interaktivne bojanke, slikovnice te informativno-obrazovne brošure o reciklažnom dvorištu.

Djeca su uz djelatnike reciklažnog dvorišta još jedanput ponovila i proširila znanja o važnosti recikliranja, vrstama i sortiranju otpada, reduciranju, potrošnji i smanjenju otpada.

Da otpad nije smeće djeca i odgojiteljice pokazale su i upotrijebivši staru odbačenu kantu koju su pronašli i “spasili” iz kontejnera u reciklažnom dvorištu te od nje načinili posudu za cvijeće i tako ukrasili ulaz u vrtić.

Završnu notu ovom projektu daje modna revija “Eko manekeni”  te izložba eko igračaka “Nije smeće sve za vreće” u suradnji s roditeljima kojima ovim putem zahvaljujemo na jako dobroj suradnji.

U suradnji s roditeljima krenuli smo i u uređenje našeg dvorišta recikliranjem starih auto guma. Više o tome uskoro….