Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u DV Grlica provedene su aktivnosti, u skladu s dječjom dobi i njihovim mogućnostima razumijevanja ove tematike, kroz koje su djeca imala priliku upoznati, nadograditi i iskazati svoje spoznaje i doživljaje. Kroz fotografije, razgovore, glazbeno i likovno izražavanje djeca su proradila ovu temu te sa svojim odgojiteljicama upalila lampione u svojim vrtićima.

Planirano je bilo i da u utorak, 17. studenoga 2020., u prijepodnevnim satima, djeca i odgojiteljice starijih skupina prošeću do Vukovarske ulice u Bilju te tamo upale lampione. U povratku su se trebali zaustaviti ispred Braniteljskog centra kako bi pogledali vlastitu izložbu i tom prilikom otpjevati prigodnu pjesmu o gradu heroju – Vukovaru divni.

Nažalost, vrijeme nije bilo primjereno za te aktivnosti te su, umjesto u Vukovarskoj ulici, lampione upalili u vrtiću i ispred njega, gdje su otpjevali i lijepu pjesmu o Vukovaru koju su punih srca naučili te ju s ponosom izvode.

Ovom prilikom zahvaljujemo na suradnji svim roditeljima koji su donijeli lampione te se na takav način uključili u obilježavanje ovog važnog dana u povijesti naše domovine.