Donacija knjiga područnim vrtićima

U utorak, 13. listopada 2020., u Domu kulture u Kopačevu, uručena je značajna donacija knjiga na mađarskom jeziku za djecu koja pohađaju područne vrtiće DV Grlica – Kopačevo, Lug i Vardarac.

Knjižara Lira, Caritas Mohač, vrtići i privatne osobe iz Republike Mađarske organizirali su sakupljanje ovih lijepih i korisnih knjiga za djecu naših vrtića, polaznike posebnog dvojezičnog programa na hrvatskom i mađarskom jeziku.

Zbog epidemioloških razloga, nažalost, nismo bili u mogućnosti realizirati organizirani posjet djece Domu kulture i ovom svečanom uručenju  knjiga. Stoga su prisustvovale samo ravnateljica DV Grlica, Ivana Bošnjaković, voditeljica područnog vrtića Kopačevo, Ilonka Ružička, te nekoliko djece koja su došla s roditeljima.

Zahvaljujemo se Hengl Teszarik Silviji, koja je krajem ljeta organizirala sakupljanje knjiga, nakon što je saznala da se u listopadu ove godine otvara novi vrtić u Kopačevu. Uglavnom su to bajke na mađarskom jeziku, koje se ne mogu kupiti u Republici Hrvatskoj, stoga je ova donacija vrlo značajna za rad u našim područnim, dvojezičnim vrtićima.