Otvorenje novog područnog vrtića Kopačevo

U petak, 2. listopada 2020., svečano je otvoren novi područni vrtić Kopačevo.

Zbog epidemiološke situacije, ovo svečano otvorenje morali smo organizirati na skromniji način i sa manje uzvanika. No, kako je jedno od temeljnih načela u našem radu fleksibilnost,  prilagodili smo se i ovoj trenutnoj situaciji i vjerujem kako su se svi nazočni osjećali  ugodno i uživali u kratkom programu koji smo pripremili. 

Kako od najranije dobi u našim vrtićima njegujemo i potičemo ljubav prema zavičaju, domovini, kulturnoj baštini, tradiciji i običajima, kako našim hrvatskim, tako i onima mađarske nacionalne manjine,  to smo danas i prikazali našim gostima u nekoliko kratkih dječjih izvedbi. Predstavila su se djeca iz matičnog vrtića u Bilju, u hrvatskim nošnjama, te djeca mađarske nacionalne manjine, u mađarskim nošnjama, izvodeći svoje tradicionalne dječje igre, pjesme i plesove, nakon čega je uslijedio njihov zajednički nastup.

Čast nam je što smo danas imali priliku ugostiti ministricu Regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gđu. Tramišak, saborskog zastupnika, g. Jankovića te predsjednika Skupštine Osječko – baranjske županije, g. Vulina, predstavnike vjerskih zajednica, župnika Župe bezgrešnog začeća BDM, velečasnog Dejana Henčića i biskupa Reformatorske kršćanske crkve Mađara, Janosa Kopacsi Kettos, kao i uvažene goste iz Republike Mađarske, među kojima je bio i državni tajnik u Vladi Republike Mađarske zadužen za nacionalnu politiku, g.  Janos Arpad Potapi.

Sretni smo i zahvalni što naš općinski načelnik, g. Željko Cickaj, kao i cijela Općina Bije, kao nas osnivač, prepoznaje važnost ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja i podržava nas u našem radu. Mnogo je toga već realizirano, ali je i mnogo planova i mnogo projekata koji nas čekaju i koje planiramo realizirati, a sve s ciljem podizanja kvalitete odgojno – obrazovnog rada i pružanja što kvalitetnije usluge našim krajnjim korisnicima, roditeljima i djeci.

Zaista nas sve čini sretnima što će odsada i naša djeca u Kopačevu imati uvjete kakve zaslužuju te im želimo puno sretnih trenutaka provedenih u igri i učenju u novom vrtiću.

Pozdravljamo projekte poput ovoga, koji to omogućuju i želim reći da nastavljamo dalje u istom smjeru.  

Očekujemo daljnju dobru suradnju svih nas, a sve za dobrobit naših najmlađih…

Ravnateljica

Ivana Bošnjaković, prof.