Radionica “Rastimo zajedno”

U Dječjem vrtiću Grlica, Bilje u četvrtak je održana posljednja u nizu radionica za roditelje „Rastimo zajedno“. Tako su po peti puta uspješno privedene kraju radionice koje se provode pod pokroviteljstvom UNICEF-a. Programom radionica za roditelje „Rastimo zajedno“ roditelji dobivaju mogućnost ostvariti neka od svojih prava na podršku koja im pripadaju jednostavno zato jer su roditelji.

Ishodišta Programa radionica za roditelje jesu višestruka: od dokumenata koja štite prava djeteta do potreba roditelja dokumentiranih istraživanjima Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Središnje mjesto zauzimaju znanstvene spoznaje o velikoj važnosti razdoblja ranog razvoja za djetetov život te o važnosti roditeljskog odnosa prema djetetu u tom razdoblju.

Veoma je bitan i način provođenja radionica, a to je partnerstvo stručnjaka i roditelja. Stručnjaci iz svojeg profesionalnog i osobnog iskustva nude roditelju nove ideje na provjeru, za inspiraciju i orijentaciju te pružaju povratnu informaciju i podršku, a oni pak iz roditeljskih iskustava i reakcija uče i razvijaju vlastitu kompetenciju. Stručnjak ovdje ne nastupa iz pozicije autioriteta koji zna pravilan način podizanja djeteta, već prihvaća da i roditelj ima relevantno znanje koje stručnjaku nedostaje (svaki je roditelj najbolji poznavatelj svoga djeteta).

Hvala svim polaznicama na redovitim dolascima i aktivnom sudjelovanju i do nekog novog susreta, možda u Klubu roditelja – polaznika radionica „Rastimo zajedno“.

                                

              

                         Voditeljice radionica „Rastimo zajedno“

        Marinela Bagarić i Zvjezdana Radetić, odgojiteljice u Dv Grlica, Bilje