Završnica Dana otvorenih vrata DV Grlica

Kroz ovih tjedan dana koji su za nama,željeli smo široj javnosti prikazati rad našega vrtića te skrenuti pozornost na važnost ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Hvala svima koji su se odazvali našem pozivu i uključili se u aktivnosti koje smo organizirali. A bilo je tu za svakoga ponešto, za djecu, za roditelje, sadašnje i buduće naše korisnike i za sve one koji su pokazali interes za rad našega vrtića.

U petak, 21. veljače 2020., zadnjega dana Otvorenih vrata DV Grlica, u Domu kulture u Bilju, s početkom u 18h, održan je svečani program kao završnica obilježavanja 20 godina rada vrtića.

Svečanost je bila podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu nastupili su naši sadašnji vrtićarci, a u drugom oni bivši, koji su nekada bili polaznici našega vrtića, od kojih su neki i naši sadašnji vrtićki roditelji.

 

U drugom dijelu programa nastupio je i FA Bilje, naši dugogodišnji suradnici koji se uvijek odazivaju našim pozivima i svojim nastupima uveličavaju naše svečanosti, pa tako i ovu.

Čast zatvaranja ove svečanosti pripala je djelatnicama Dječjeg vrtića Grlica.

Vrtić je mjesto pozitivne energije, dobre volje i nasmijanih lica. A biti odgojitelj u vrtiću zasigurno jedno od najljepših zanimanja na svijetu. Naša su misija i naš zadatak uspješna i zadovoljna djeca. A da bi bili uspješni, kako bi mogli zdravo rasti i razvijati se, moraju, prije svega, biti sretni. Stoga je naš najvažniji zadatak da se svi u našem vrtiću dobro osjećaju i rado nam dolaze. A za sretnu i nasmijanu djecu, potrebne su sretne i nasmijane odgojiteljice i sve ostale djelatnice.

Stoga smo i ovu našu svečanost željeli završiti s malo humora i smijeha.

Tako su, za kraj, djelatnice DV Grlica otpjevale, a kakav drugi, nego šaljivi, „Vrtićki bećarac“.

Ponosni smo na veliki odaziv i veliku posjećenost naše svečanosti i sretni što smo zajedno s našom zajednicom proslavili ovu važnu obljetnicu.

Ponosni smo što je naš vrtić aktivan i prepoznatljiv član i ravnopravni sudionik u svojoj lokalnoj zajednici. Redovito se uključujemo u različita javna događanja, a često ih i organiziramo, želeći vrtić, odnosno djecu, od najmlađih dana uključiti u rad zajednice.

Ponosni smo na dobru suradnju koju imamo s roditeljima i koje nastojimo sve više uključiti u naš rad jer imamo zajednički cilj, a to su uspješna, zadovoljna i sretna djeca.

 

Sa riječima podrške i ohrabrenja obratio nam se i načelnik Općine Bilje, Željko Cickaj. Ponosni smo što je u svom obraćanju istaknuo vrijedan rad svih djelatnika vrtića koji, kako je rekao, izlazi izvan onoga što je propisano i obavezno te djeci i zajednici pruža puno više.

 

Nakon svečanog programa, proslava se nastavila u vijećnici Doma kulture, na svečanom domjenku za goste, suradnike i partnere vrtića.

Hvala još jednom svima koji su došli s nama proslaviti naš vrtićki rođendan!

 

Ravnateljica DV Grlica

Ivana Bošnjaković, prof.