Pokladna povorka

U ponedjeljak, 24.veljače iz vrtića Grlica u Bilju izašla je veoma neobična povorka, šarena, vesela, glasna… kako su sami sebe nazvali, bile su to ŠARENE VREĆE PUNE SREĆE.

 

Bila su to djeca skupina RIBICE i ZVJEZDICE koja su krenula u maskiranu povorku bližom okolicom vrtića. Kostime su izradili sami, uz malu pomoć roditelja. Osnova je bila vreća za smeće, ukrasi od šarenih traka krep papira, a svatko je još, po vlastitoj želji, dodao raznih ukrasa: točkica, srdaca, zvjezdica, slova, pa i šljokica.

 

Svi su se potrudili i svi su došli kostimirani, a zatim smo vreće napunili obiljem sreće, jer, ima li netko sretniji od dječice u dane maškara!?

 

I takvi smo krenuli u ophodnju. Zvonili smo na vrata, pjevali:                                                      „MAŠKARE, MAŠKARE, MAŠKARE SU GLADNE, DAJTE NAM NOVACA ILI ČOKOLADE!“, a onim što su nam naši susjedi darovali, punili smo košaru koju smo ponijeli. A bilo je tu bonbona, čokolade, flipsa, a i nešto novaca (koji ćemo pametno potrošiti).

Posjetili smo tako desetak domaćinstava, ali posebnih – staračkih domaćinstava. To su naši dragi „starčići“, kako ih mi od milja zovemo, koji žive sami i kojima mi, našim dolaskom, donesemo radost i svjetlost u njihove tmurne staračke dane.

 

Lijepo smo im pjevali, lijepo se podružili, a na kraju smo ih zdravili sa:                                                  „ŽIVI NAM I ZDRAVI BILI I DOGODINE SE VIDJELI“.

 

Tijekom čitave šetnje sa nama je bila i kompletna obitelj Grozdek, koja nas je na kraju i počastila slasnim krofnama.

Sretni, pune košare i još punijeg srca, vratili smo se u vrtić, pospremili naše kostime za neku narednu povorku uz poruku svima:

„ŽIVI NAM I ZDRAVI BILI I DOGODINE SE VIDJELI!“

 

Odgojiteljica

Zvjezdana Radetić