PROMET SVUDA OKO NAS II.

Ovih dana naša skupina Zvjezdice nastavila je sa svojim projektom PROMET SVUDA OKO NAS. U sklopu toga otputovali smo do Osijeka. Cilj nam je bio upoznati vozila gradskog prometa, provozati se njima te posjetiti policijsku postaju i saznati nešto više o pravilnom ponašanju sudionika u prometu.

 

Tako smo već iz vrtića krenuli gradskim autobusom do Osijeka, do GPPa, zapravo do “remize” gdje spavaju tramvaji. 

Dočekala nas je gđa Jelena Babić, koja nas je, zajedno s jednim vozačem tramvaja, uvela u spavaonicu tramvaja i u jedan uspavani tramvaj. Saznali smo da ovdje stoje kada nemaju na rasporedu vožnje, alli i kada trebaju neki popravak. Zavirili smo u svaki kutak tramvaja, pregledali i pojasnili pojedine oznake, vidjeli specijalna mjesta za invalide i majke s kolicima, kupovali karte, pogledali kako rade aparati za mjesečne iskaznice, a zatim smo ponovili pravila lijepog i pristojnog ponašanja u vozilima gradskog prometa.

 

Na kraju smo gđu Jelenu, koja se stvarno jako potrudila da naš posjet bude bogat doživljajima, darivali malim poklonom – dječjim crtežom tramvaja, a zatim smo i zapjevali pjesmicu o tramvaju.

 

Nakon toga odvezli smo se tramvajem – redovnom linijom do Radićeve ulice te pješice nastavili do zgrade Policijske uprave osječko baranjske, odjela prometne policije gdje nas je dočekao g Zoran Jurković. On nas je, zajedno sa svojom kolegicom Eleonorom zaduženom za prevenciju, proveo zgradom, pokazao službu koja prima pozive građana sa terena, a zatim su nas smjestili u salu gdje su nam održali kratko predavanje o sigurnom ponasanju u prometu. Bili su veoma zadovoljni znanjima s tog područja koja su djeca već usvojila.

 

Zatim je gđa Eleonora načinila djeci otiske prstiju, što im je bilo posebno zanimljivo.

 

Počastili su nas slanim i slatkim grickalicama, a djeca su ih darivala svojim uratkom – slikom policijskog vozila uokvirenom u drveni trokut (poput prometnog znaka).

Nakon toga su nas poveli u dvorište i pokazali razna policijska vozila. 

Bilo je to izvrsno druženje, prekrasno provedeno vrijeme bogato doživljajima i novim spoznajama.

Autobusom GPPa vratili smo se nazad u vrtić, puni dojmova i novih saznanja.

HVALA GĐI JELENI BABIĆ I GPPu, 

HVALA G ZORANU JURKOVIĆU I POLICIJSKOJ POSTAJI OSIJEK NA SUSRETLJIVOSTI I VREMENU POSVEĆENOM NAŠOJ SKUPINI.

        

   Odgojiteljica Zvjezdana Radetić