Svečanost povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u DV Grlica

 

U petak, 13. listopada 2017., u DV Grlica upriličena je svečanost kojom smo zaokružili tjedan u kojem smo s djecom proveli mnoštvo zanimljivih aktivnosti povodom Dana kruha.

 

U suradnji s roditeljima prikupili smo mnogo prigodnih materijala – različitih vrsta sjemenki, zrnja, klasja žitarica kao i različitih vrsta brašna te su djeca kroz igru istraživala i upoznavala se s procesom ”od zrna do kruha”. Tijekom tjedna starija skupina posjetila je i pekarnicu gdje su djeca na dar dobila peciva koja smo ponijeli u vrtić.

 

Tjedan je okrunjen naslovnom svečanošću koja je zaokružila ovu cjelinu. Djeca i roditelji donijeli su mnoštvo peciva koja su zajedno pripremali kod svojih kuća. Upravo u tome bila je posebna čar – bili su vrlo uzbuđeni i ponosni što su sudjelovali u pripremi peciva koja su donijeli u vrtić kako bi počastili svoje prijatelje i odgojiteljice. Najsvečaniji dio bio je, naravno, župnikov dolazak i blagoslov pripremljene hrane, a nakon toga je uslijedilo blagovanje i degustiranje svega pripremljenoga uz pjesmu i ples…

 

 

Ovim putem želimo još jednom zahvaliti svim roditeljima, bakama i ostalima koji su se potrudili te pripremili i u vrtić donijeli ukusna peciva čime su uveličali našu svečanost!

 

 

Ivana Bošnjaković, prof.

odgojitelj u DV Grlica