SRETAN ZAVRŠETAK NES(P)RETNE EPIZODE NASTUPA DV GRLICA NA OLIMPIJSKOM FESTIVALU DJEČJIH VRTIĆA U BELIŠĆU

 

Kao što smo nešto ranije ovoga mjeseca izvijestili, u petak, 12. svibnja 2017., starije skupine DV Grlica sudjelovale su na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Osječko – baranjske županije koji se ove godine održavao u Belišću. Ovaj festival Hrvatski olimpijski odbor organizira, a naš vrtić na njemu već godinama sudjeluje, kako bi djeci približili olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo te ih učili poštovanju pravila igre i drugih natjecatelja, fair playu, samodisciplini, timskom radu, samopoštovanju.  

 

 

Međutim, ovoga puta, mali olimpijci imali su priliku upoznati se s nepravdom koja je nažalost prisutna i na sportskim terenima najmlađih. Da podsjetimo, prilikom dodjele medalja najboljim malim nogometašima, umjesto našeg vrtića, prozvan je drugi vrtić te su mu dodijeljene (naše) medalje, a naši su se mališani, unatoč osvojenom trećem mjestu, kući vratili bez zasluženih medalja.

Bila je to poruka kakvu nismo htjeli poslati našoj djeci. Stoga, nismo ostali na tome, nego smo uložili prigovor Hrvatskom olimpijskom odboru koji je vrlo brzo reagirao nastojeći ispraviti učinjenu pogrešku.

Uslijedio je dogovor o posjetu predstavnika organizatora ovogodišnjeg Olimpijskog festivala dječjih vrtića našem vrtiću koji je i realiziran u petak, 26. svibnja 2017. Tom prilikom predstavnici organizatora Olimpijskog festivala dječjih vrtića djeci su, uz isprike, svečano dodijelili zaslužene medalje te najavili ponovni posjet prilikom kojega će, kako bi bar malo ublažili pogrešku, vrtić nagraditi sa dodatnim paketima lopti.

Bilo je ovo nezaboravno iskustvo za naše male olimpijce koji su kroz ovu cijelu situaciju primili snažne poruke – da ljudi ponekad griješe, ali i da se pogreške mogu i trebaju  ispraviti te da je svako iskustvo vrijedno…

                                                                Ivana Bošnjaković, prof.

                                                                 odgojitelj u DV Grlica