DV GRLICA U POSJETU BANCI I ZAVODU ZA HITNU MEDICINU

U utorak, 16. svibnja 2017., starije skupine DV Grlica bile su u dva zanimljiva posjeta. Naime, posjetili smo Hrvatsku poštansku banku i Zavod za hitnu medicinu u Osijeku, ponovno u suradnji s našim vrtićkim roditeljima kojima se ovim putem još jednom želimo zahvaliti za gostoprimstvo i nova zanimljiva iskustva.

U HPB–u dočekali su nas gospodin Vukomanović i gospođa Doboš koji su nas proveli prostorom banke te djeci približili još jedno zanimanje, tj. više njih koja obavljaju djelatnici banke. Dočekala nas je i popularna ”Crna Luca” djeci poznata iz tv reklama što je izazvalo posebno oduševljenje. Najviše zanimanja kod djece izazvao je brojač novca, ali i trezor… Sva djeca na poklon su dobila ruksake za papuče, balone i slatkiše.

 

Na Zavodu za hitnu medicinu čekale su nas nove zanimljivosti. Gospođa Nađ, dočekala nas je i u suradnji sa svojim kolegama provela prostorom ambulante i centra za primanje hitnih poziva. Medicinski tehničar održao je kratku prezentaciju kroz koju je djeci približio što sve medicinski tehničari i liječnici na hitnoj rade. Djeca su imala prilike razgledati i svima posebno zanimljiva vozila hitne pomoći, te svu opremu koja se koristi za pomoć u hitnim slučajevima. Zatim su se i sami mogli okušati u ovom izazovnom zanimanju uz pomoć lutaka. Naši domaćini za djecu su također pripremili slatku zakusku kojom su se počastili.

 

                                                                               Ivana Bošnjaković, prof.

                                                                               odgojitelj u DV Grlica