DV GRLICA NA FESTIVALU ZNANOSTI

Prošloga petka, 28. travnja 2017., djeca starijih skupina DV Grlica, upoznala su se sa zanimanjem znanstvenik. U suradnji s vrtićkom mamom, gospođom Majić, posjetili smo Poljoprivredni fakultet u Osijeku koji je i ove godine pripremio brojne zanimljive aktivnosti povodom Festivala znanosti koji se održavao od 24.-29. travnja.

 

Djeca su tako imala prilike pobliže se upoznati sa brojnim vrstama životinja (domaćim i divljim – šumskim, kukcima, ribama) od kojih su neke vidjeli žive, a neke preparirane. Imali su priliku vidjeti i pačiće koji su se izlegli iz jajeta u inkubatoru što je bio poseban doživljaj. Također su pogledali kratak film o životnom ciklusu ovce, a različite kukce gledali su i pod mikroskopom. Osim toga, mogli su vidjeti i isprobati razne zanimljive eksperimente što je bilo vrlo uzbudljivo. Zainteresirani su kućama mogli ponijeti kukca paličnjaka u staklenci sa uputama kako ga hraniti i brinuti se o njemu.

 

Bilo je ovo vrlo zanimljivo, ali prije svega, edukativno iskustvo, a mi, odgojitelji, posebno smo ponosni što su naši vrtićarci pokazali i zavidno znanje o životinjama te su pohvaljeni od strane profesora.

 

 

Dječje izjave bile su redom pozitivne i nema sumnje da su uživali u ovom posjetu. Izjava jednoga dječaka dovoljno govori: ”Ja sam fasciniran!”.

 

Posjet fakultetu završio je i pravom malom promocijom na kojoj su djeci svečano uručene diplome za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu znanosti.


Ivana Bošnjaković, prof.
 odgojitelj u DV Grlica