Jedan, nešto drugačiji, dan u životu Zvjezdica

Jedan od ovih prelijepih i toplih proljetnih dana Zvjezdice su iskoristile za jedan potpuniji i kompleksniji doživljaj proljeća ; dio dana djeca su provela u obližnjem dvorištu.

 

 

Ovdje su prvo svim osjetilima pokušali doživjeti proljeće: promatrali su drvo trešnje u punom cvatu, pogledali su koliko resa ima na grmu lijeske, omirisali su i nabrali ljubičica, poslušali kako zuje stotine pčelica koje oblijeću oko cvjetića na trešnji, opipali meku travicu, ali i grubu strukturu kore različitog drveća.

Osim doživljaja proljeća odgojiteljice su pripremile i nekoliko aktivnosti na otvorenom: slikali su temperom rascvjetano drvo trešnje, penjali su se na niža stabla, hodali su po položenim ljestvama, preskakali iste, okušali se u razbijanju lješnjaka pravim čekićem, a zatim se i počastili lješnjacima i kokicama. Najzanimljivije je bilo slikanje u prirodi, na travi (do sada je takva aktivnost bila rezervirana samo za sobu dnevnog boravka i stol). Na kraju smo teška srca napustili dvorište kako bismo stigli u vrtić na ručak. Zaključili smo kako je malo potrebno za veliko dječje zadovoljstvo.

 

                                                                               Odgojiteljice   Stefani Sermek i  Zvjezdana Radetić