UPOZNAJEMO ZANIMANJA LJUDI U DV GRLICA

Tako nam je mama Knjeginić opisala svoje zanimanje frizera, što sve radi, što sve treba znati, koje vještine mora imati… U dogovoru s roditeljima ostale djece, pravile su se toga dana razne frizure, čak se i šišalo… Djeca su mogla pitati i doznati sve što ih zanima o ovom zanimanju te se i sami okušati u friziranju svojih prijatelja.

Drugi dan u posjet nam je došao tata Drenjančević koji nam je opisao dva zanimanja – vojnik i lovac. Oba zanimanja opisana su na djeci primjeren i edukativan način te su doznali mnogo toga novoga. Iako se vojsku možda percipira kroz oružje i rat, imali smo priliku doznati što sve vojska radi u miru te kako pomaže ljudima u raznim kriznim situacijama. Također smo doznali kako se lovci brinu o životinjama i dogovorili nastavak suradnje kroz posjet lovačkom domu i okolici na proljeće.

Od mame Majić koja radi na Poljoprivrednom fakultetu dobili smo poziv na festival znanosti koji će se održati u Osijeku čemu ćemo se rado odazvati.

Također smo s tatom Knjeginić, koji je instruktor vožnje u autoškoli, dogovorili susret na igralištu gdje će nam pomoći postaviti poligon i podučiti nas pravilima sigurne vožnje biciklom.

Očekujemo i dalje dobru suradnju sa svim roditeljima te nastavak upoznavanja zanimanja i radnih mjesta…

Ivana Bošnjaković, prof.

odgojitelj u DV Grlica