BOŽIĆNO DRUŽENJE

U predvečerje dana 20.prosinca, u očekivanju  Božića, skupina Zvjezdica organizirala je božićno druženje s našim roditeljima. Bila je to prilika da roditeljima prikažemo maleni djelić onoga što smo radili zadnjih dana u skupini i tako se kroz pjesmu i stihove još više približimo našem velikom blagdanu. A kako su ovi predblagdanski dani i dani darivanja, Djed Božićnjak je „projurio“ pored vrtića i na ulazu u vrtić ostavio poklone za dobre i vrijedne Zvjezdice. NITKO SRETNIJI OD NAS.

Ali, pokloni su Zvjezdicama ovaj puta stigli i od Udruge svetog Vinka Paulskog naže župe. Ove poklone djeca su zaslužila svojim dobrim djelima. Naime, još tijekom Dječjeg tjedna u skupini smo započeli s upoznavanjem dječjih prava kroz priče iz našeg života. Glavni junaci priča bila su djeca iz naše skupine (samo ona koja su to željela), a i događaji i situacije ispričane u pričama bile su naše, doživljene.

 No, s pričama smo otišli i korak dalje: upoznajući PRAVA DJECE S POSEBNIM POTREBAMA povezali smo se s djevojčicom s posebnim potrebama, Martom i njenom obitelji te joj omogućili da povremeno boravi kao dragi gost u našoj skupini  (uz dozvolu ravnateljice vrtića).

Isto tako , upoznajući  PRAVO DJECE NA ODREĐENI ŽIVOTNI STANDARD povezali smo se s jednom obitelji u potrebi iz našeg mjesta. Prvotna ideja bila je da povremeno posjetimo obitelj i počastimo njihovo troje djece slatkišima koje skupimo. No, kada je to objavljeno na roditeljskom sastanku, na našu inicijativu, a uz ogromnu podršku svih roditelja, petogodišnja djevojčica Julijana uključena je kao redoviti polaznik u našu skupinu. Roditelji su, svi odreda, bili spremni financirati njeno pohađanje vrtića. Uz to, roditelji su skupili i priličnu količinu odjeće i obuće, te priredili bogat božićni paket s didaktičkim igračkama i slatkišima za Julijanu i njenu braću.

„DOBRO JE ČINITI DOBRO“, to nam je svima poznato, ali mi smo to i konkretno osjetili: na našem božićnom druženju dragi gosti su nam bili predstavnici Udruge svetog Vinka Paulskog naše župe koji su nas darivali didaktikom u vrijednosti 1.600,00 HRK , a u okviru projekta „Jednaki u različitosti“ u kojem oni sudjeluju. SREĆI I ZADOVOLJSTVU DJECE ZBOG NOVIH IGRAČAKA NIJE BILO KRAJA. 

Nakon svega počastili smo se i okrijepili božićnim kolačićima i ukusnim čajem, podijelili našim roditeljima poklone i čestitke koje su za njih, uz pomoć odgojiteljica, načinile male ručice njihove dječice, ali sve to  ne ispuštajući nove igračke iz ruku. Teško smo se rastali od njih, očekujući s nestrpljenjem sutrašnji dan kada ćemo se svi zajedno u skupini poigrati njima.

Zvjezdana Radetić, odgojiteljica skupine Zvjezdice