14. Olimpijski festival dječjih vrtića Osječko – baranjske županije

Dana 18.svibnja 2015.u Donjem Miholjcu održan je 14. Olimpijski festival dječjih vrtića Osječko – baranjske županije na kojem su sudjelovala i djeca našeg vrtića. Ekipa se sastojala od dvadeset dječaka i dvadeset djevojčica predškolskog uzrasta, a poveli smo i ostalu djecu koja su nam upisana u skupine Štrumpfovi i Rode, kako bismo imali i naše navijače.

Vrijeme nas je poslužilo izvrsno; bilo je sunčano, ali ne prevruće.

Organizacija je bila na visini; bili smo smješteni pod šator u prirodnoj hladovini, dobili sendviče i vodu, jabuke, a za svaki slučaj i mi smo ponijeli vode i pekarske prstiće.

Poveli smo i nekoliko roditelja da bismo u svakom trenutku i na svakom mjestu mogli kvalitetno skrbiti o našim mališanima.

Sve smo odradili vrhunski profesionalno, ali smo se u vrtić vratili bez medalja; naši su sportaši bili izvrsni, ali za četvrto, peto ili šesto mjesto.

No, nije nam žao; ugodno smo proveli dan, bavili smo se sportom, vidjeli kako to rade ostali vrtići sudionici, uživali smo na svežem zraku, poigrali smo se na igralištu DV Pinokio u Miholjcu, sudjelovali smo u svečanom mimohodu, podizanju olimpijske zastave, paljenju olimpijske vatre, jednom riječju bio je to nezaboravan doživljaj.

Za sjećanje na našu olimpijadu djeca su kućama ponijela majice i kape-dar Hrvatskog olimpijskog odbora, a dobili su i Diplome za sudjelovanje.

Pri povratku u vrtić zaustavili smo se u Baranjskom Petrovom selu kako bismo „tugu zbog neosvajanja medalja“ utopili u sladoledu; ovaj dio bio je najbolji. Djeca su komentirala da nema veze što nismo osvojili medalje, glavno da smo tu na sladoledu.

Vratili smo se u vrtić pomalo umorni, a naši navijači koji će na godinu biti olimpijci, postavili su si u zadatak da već od početka pedagoške godine marljivo vježbaju i donesu uvrtić ponovo zaslužene medalje i pehare, kao i svih prethodnih godina.