Olimpijada u Belom Manastiru

2

 

Dana 9.svibnja 2014. u Belom Manastiru održan je 13. Olimpijski festival dječjih vrtića osječko – baranjske županije. Na festivalu je sudjelovalo deset vrtića, odnosno oko četiri stotine djece. Sudjelovao je i naš vrtić sa tridesetšestero djece. U ekipu su bila uključena djeca starije skupine i predškole.

Natjecanje se odvijalo na terenu nogometnog igrališta u Belom Manastiru. Djeca su se natjecala u pet disciplina: trčanje na 50 metara, štafetno trčanje 4×25 metara, skok u dalj, bacanje loptice i nogomet . Natjecanje u svim disciplinama odvijalo se posebno za djevojčice i posebno za dječake.

Moto natjecanja je IGRAJ POŠTENO i toga smo se svi pridržavali. Drugi, ne manje važan moto je VAŽNO JE SUDJELOVATI. I njega smo zadovoljili, jer smo bili i sudjelovali. A treći, naš moto je LIJEPO JE I OSVOJITI KOJU MEDALJU. I toga smo se pridržavali, jer, nemojmo se zavaravati,kad već sudjelujemo, naravno da je lijepo vratiti se kući s ponekom medaljom.

Medalje za naš vrtić osvojili su nogometaši, koji su bili izvrsni treći i okitili se broncom, a također i Sara Bartanić koja je bila treća u bacanju loptice. Obzirom da nogometna ekipa broji deset igrača, gotovo trećina djece se okitila medaljama .

Sveukupni pobjednik bio je vrtić MAZA iz Valpova. Sveukupni poredak vrtića i poredak djece od trećeg do desetog mjesta još ne znamo, znamo samo da smo imali u nekim disciplinama četvrta mjesta.

Bio je to jedan poseban doživljaj za sve sudionike, od svečanog mimohoda, podizanja olimpijske zastave, nošenja olimpijskog plamena do svečanog zatvaranja Olimpijskog festivala.

 Do slijedećeg Olimpijskog festivala dječjih vrtića: IGRAJ POŠTENO!!!