MANIFESTACIJA KAKAS UTES U VARDARCU

I ove je godine, već tradicionalno, održana manifestacija KAKAS UTES u Vardarcu. Djeca svih naših vrtića aktivno su se uključila u ovu manifestaciju ; zajedno s roditeljima izrađivali smo kostime „pjetlića“, pokrivala za glavu u obliku pjetlićeve glave, a zadnji pokladni dan, 4.ožujka svi smo se okupili u Vardarcu, u samom središtu mjesta, kako bismo sudjelovali u pokladnoj povorci.

 

Povorka za djecu bila je organizirana u 15.30 sati i išla je od centra sela do crkve i nazad. Samo naše vrtićke djece bilo je oko 90, a pridružila su nam se i djeca nižih razreda osnovnih škola iz Luga i Bilja. Putem nas je pozdravljalo i bodrilo lokalno stanovništvo i uvijek nezaobilazni naši roditelji. Bakice i djedovi iz ulice kojom smo prolazili po tradiciji su nas darivali jajima i bombonima.

 

Po povratku u centar sela održana je igra UDARANJE PIJETLA, prilagođena mlađem uzrastu. Sva su djeca željela sudjelovati u ovoj zanimljivoj i njima novoj igri. Nagrade za najbolje skupine bile su slasne čokolade, a sva su djeca sudionici dobili bombone.

 

Zadnji dio ove manifestacije za djecu bio je predah i okrijepa u Domu kulture. Vrijedni domaćini priredili su djeci ukusne sendviče, slasne i još tople krofne i sokove. Svatko je tu našao ponešto za sebe, a ujedno smo se odmorili i malo družili s djecom naših drugih vrtića.


 

Kad smo temeljito napunili trbušćiće krenuli smo nazad, svatko u svoje mjesto, autobusom našeg vozača Roberta, kojega su za tu prigodu unajmili organizatori manifestacije KAKAS UTES.

 

Bilo je to jedno novo, lijepo i drugačije iskustvo, zanimljiv doživljaj za sve nas.

 

HVALA ORGANIZATORIMA!!!