ZAVRŠAVAJU RADIONICE RASTIMO ZAJEDNO

Radionice RASTIMO ZAJEDNO, osmišljene kao podrška roditeljstvu, privode se kraju. U ponedjeljak, 24.02.2014.održan je zadnji susret u ciklusu 11 radionica. Susretu su nazočili svi polaznici, a osim što je bilo korisno i radno, bilo je i vrlo svečano; svi su polaznici primili diplome koje im je na svečani način uručio voditeljski trio.

Tijekom radionica trebalo nam je svima dosta vremena da se otvorimo i da postanemo prava skupina. Sada, na kraju, kada smo to i uspjeli, stigli smo do kraja. Svima nam je pomalo žao što je kraj, nedostajat će nam ti susreti koji su nam bili vrijeme samo za nas i vrijeme za“ napuniti baterije“ kako bismo novim snagama krenuli u rješavanje svakodnevnih problema.

Posebno su za pohvaliti svi polaznici koji su bili stvarno redoviti (osim opravdane spriječenosti zbog rada u smjenama), a i voditeljski trio, Svjetlana Cvenić, pedagoginja, vanjski suradnik i z Valpova, Marinela Gernhardt i Zvjezdana Radetić koje nisu izostale niti sa jedne radionice.

Program RASTIMO ZAJEDNO uspješno su završile: Gabriela Grabovac Kaić, Daniela Bogdan, Gordana Ćorluka, Marija Lucić, Inga Plašćak, Ivana Pavić, Maja Damjanović, Marijana Šolić, Ivanka Janić i Marija Markoš. ČESTITAMO SVIMA NA UPORNOSTI I MARLJIVOM RADU.


Na kraju, evo i nekoliko misli o tome što smo zapravo dobili ovim radionicama:

„…postala sam svjesna djeteta kao osobe i njegovih potreba.“

„…spoznala sam u čemu najviše griješim i spoznala kako to promijeniti..“

„…upoznala samu sebe, a i svoje dijete…“

„…puno korisnih informacija o roditeljstvu, zanimljive teme, uvažavanje djeteta i njegovih potreba…“

„…spoznala sam svoje roditeljske kvalitete i nedostatke…“

„…postala sam boljom osobom, roditeljem, a moje je dijete dobilo roditelja koji je strpljiviji…“

„…uvidjela sam da i drugi roditelji imaju slične probleme…“

„…dragocjena razmjena iskustava…“

„…najvrjednije što sam naučeno počela svakodnevno primjenjivati u praksi.“

Voditeljice su dobile jedno veliko HVALA od svih polaznica i sugestiju da takvih susreta bude još više te da ovo ne bude kraj našem druženju.