MAŠKARE, MAŠKARE, MAŠKARE SMO MI…

Dani su maškara, fašnika, krabulja, dani veselog ludovanja. Tim zbivanjima pridružili smo se i mi iz vrtića. Danima se u vrtićima preoblačimo, maskiramo, pretvaramo u nekog drugoga i u tome se jako dobro osjećamo.


Vrhunac tih zbivanja je zajednički veliki maskenbal održan 20.veljače u prijepodnevnim satima u Domu kulture u Bilju. Okupili smo se svi iz svih naših vrtića, svi maskirani i pomalo neprepoznatljivi. Bilo je tu princeza, Snjeguljica, Spidermana, Batmana, kauboja, pračovjeka (i pražena), Ninja kornjača i Ninja ratnika, dobrih i zločestih vila, leptira, anđela i mnogih drugih. U Domu smo najprije pogledali nastup klauna iz Dječjeg kazališta „Šareni svijet“, koji je nasmijao djecu i nas odrasle svojim trikovima. Zatim je uslijedio ples prema koreografiji klauna, a tada su sve maske prodefilirale pozornicom kako bi se pokazale i bile bolje viđene.

Nakon toga načinili smo pauzu za krofne, obvezni i nezaobilazni dio svih maškara, a iza toga se nastavilo plesati i ludovati. Da ni mi veliki nismo „cijepljeni“ protiv ludovanja pokazalo se kada se pred kraj našem šarenom skupu pridružila i jedna vrtićka baka preobučena u zločestu kraljicu iz Snjeguljice, sa čarobnim ogledalcem u ruci tražeći svoju „pokćerku“ Snjeguljicu.

Istovremeno klaun se potrudio pa je za svako dijete načinio figuricu od balona.

Sretni i umorni vratili smo se u svoje vrtiće pred podne, na ručak.

 

Na kraju,zahvaljujemo gospodinu Ivanu Bilandžiji na trudu oko pripreme dvorane za naš maskenbal, a puno hvala i gospodinu Robertu Lukačiću koji nam je svojim autobusom priskočio u pomoć te nas prevezao nazad do vrtića , jer je u vrijeme povratka lijevala kiša .

 

A da bi ugođaj bio potpun, slijedeći dan smo se nastavili maskirati u vrtiću uz miris svježe pečenih fritula i kroštula koje su nam priredile vrtićka mama S. Balažić i vrtićka baka E. Čička.

 

Bilo je vrlo ukusno, puno im hvala na uloženom trudu i radu.

 

DV GRLICA BILJE