ŠTRUMPFIĆI NA TRENUTAK SVRATILI U PROŠLOST

 

Skupina petogodišnjaka u našem vrtiću (Štrumpfići) već duže vrijeme intenzivno borave u prošlosti. Sve je, naime, započelo 4.veljače kada je započeo rad na njihovom projektu posjetom Arheološkom muzeju i Muzeju Slavonije u Osijeku.

Zaintrigirani načinom života naših davnih predaka počeli su skupljati literaturu i proučavati život pračovjeka. Vezano uz to u svojoj sobi dnevnog boravka u jednom kutu napravili su nastambu sličnu pećinama pračovjeka u kojoj svakodnevno vrlo rado borave, igraju se, crtaju po zidovima (obloženim papirom), jedu na podu i spavaju također samo na prostirkama na podu.

Jučer su u svoje aktivnosti uključili i roditelje; u poslijepodnevnim satima bila je organizirana radionica za djecu i roditelje na temu Igrajmo se pračovjeka. Na radionici su svi zajedno izrađivali odjeću od krzna, nakit od komadića drveta i gline, posuđe od gline te oružje i oruđe onoga vremena. Odaziv roditelja i djece bio je zadovoljavajući; odazvalo se otprilike polovina djece i roditelja.

 

Vrijeme u aktivnostima je izuzetno brzo prošlo, a nastali su mnogi prekrasni proizvodi kojima će se djeca još dugo igrati i produbljivati svoja znanja.

Projekt planiramo završiti jednodnevnim izletom u Krapinu u Muzej pračovjeka .