Blagdan sv. Valentina u DV Grlica

Danas, na blagdan svetog Valentina, u vrtiću u starijoj skupini organizirani su „svatovi“. „Vjenčala “ su se dva para čiji identitet vam nećemo otkriti, da ne bi kasnije u životu imali problema, u smislu:

„Ah da, ti si se vjenčala (o) još u vrtiću.“

 

Cijelu ceremoniju osmislile su odgajateljice starije skupine zajedno s djecom.

Pripreme su počele nekoliko dana ranije; trebalo je odabrati vjenčanice, odijela za mladoženje, odgovarajuće kravate ili leptir mašne, izraditi vjenčane bukete, nabaviti hranu i piće, prirediti vjenčano prstenje, dekorirati sobu dnevnog boravka, a zadnji  dan  u vrtiću su svi zajedno priređivali svadbenu tortu.

 

Na dan vjenčanja svi su u vrtić došli dotjerani , u svečanoj odjeći i prigodnim frizurama. Stolovi su bili prekriveni bijelim šlinganim stoljnjacima, a u pozadini mladenaca zid je bio ukrašen šokačkim“ šlinganim peškirima“. Nakon ceremonije vjenčanja mladenci su zaplesali uz zvuke valcera, pridružili su im se kumovi, a zatim i djeveruše i svi ostali svatovi. Tada su se svi okrijepili hranom i pićem, a nakon toga se feštalo do duuuuugooooo u … sve do ručka. A nakon spavanja – svatko opet svojoj mami.

 

SRETNO NAM SVIMA VALENTINOVO I NE ZABORAVIMO VOLJETI I SVAKODNEVNO POKAZIVATI LJUBAV.