Posjet DV „Crvenkapica“ Ilok

Dana 7.svibnja naš vrtić u Bilju posjetila je skupina šestogodišnjaka iz DV Crvenkapica iz Iloka.

Dio je to naše međusobne suradnje koja teče još od listopada 2002.godine. U sklopu te suradnje prošle jeseni u mjesecu rujnu naši šestogodišnjaci posjetili su stariju skupinu djece u vrtiću u Iloku, a prijatelji su im sada uzvratili posjet.

Tom prigodom za goste je po dolasku organizirano kratko druženje s domaćinima i okrijepa u našem vrtiću. Nakon toga svi smo zajedno pošli pogledati predstavu Priče iz žabljeg svijeta koju nam je u Domu kulture u Bilju prikazalo Putujuće kazalište Zorice Petnjarić.

Po završetku predstave polaznici našeg vrtića su se vratili u Ustanovu, a goste smo proveli Kopačkim ritom. Zadržali smo se kratko na prijemnom centru gdje smo poslušali kratko izlaganje o ritu. Zatim smo autobusom nastavili put kroz prekrasan krajolik Kopačkog rita do Tikveša gdje smo pogledali kratki film o stanovnicima rita.

Ručak za goste bio je organiziran na OPG-u Orlov put. Nakon ukusnog i okrijepljujućeg ručka gosti su razgledali domaće životinje koje se uzgajaju na ovom gospodarstvu.

Boravak u Bilju završio je odmorom i igrama u ugodnom ambijentu bagremika na Orlovom putu.

Gosti su nas napustili oko 15 sati puni dojmova na ugodno proveden dan s prijateljima.

VIDIMO SE DO GODINE!!!