DV „Grlica“ na Olimpijadi dječjih vrtića

Dana 10.svibnja 2013.godine u Belišću je održan

12. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE.

Na to našoj Olimpijadi sudjelovala su i djeca našeg vrtića i to po 11.puta (nismo sudjelovali jedino prije dvije godine u Našicama, jer nismo uspjeli složiti ekipu).

U Belišće smo poveli tridesetpetero djece-šestogodišnjaka (za potpunu ekipu trebalo ih je biti četrdeset). Domaćini su se potrudili da nam boravak tamo bude što ugodniji te da tijekom prijepodneva bude što manje „praznog hoda“. Osigurali su nam suncobrane, klupe i stolove za sjesti, sendviče i vodu za okrijepu, ali zbog nečije greške samo jedan WC na četiristotine djece i stotinu odraslih. Srećom, kako smo mi već pripremljeni na svakakve situacije, a i poveli smo dovoljno roditelja za ispomoć, sve je bilo u najboljem redu i teklo po protokolu upravo kako je i trebalo.

Natjecanje se odvijalo u pet disciplina; trčanje na 50m, štafeta 4x25m, bacanje loptice u dalj, skok u dalj te nogomet i to sve posebno za djevojčice i posebno za dječake.

Bili smo izvrsni već kad smo to sve izdržali. A da se ne vratimo kući praznih ruku (odnosno vratova), osvojili smo i „neka odličja“:

3.mjesto i brončane medalje za djevojčice u nogometu

3.mjesto i brončane medalje za dječake u nogometu

3.mjesto za štafetu-dječaci.

Rezime svega: od tridesetpetero djece dvadesetčetvoro ih se vratilo s odličjem oko vrata. I sada, koliko god se pripremamo na situaciju da je važno sudjelovati, a ne samo pobijediti, među onih jedanaest koji su se doma vratili bez odličja bilo je i onih kojima je u oku suza zaiskrila.

Ali ne bismo mi odgojiteljice bile prave odgojiteljice da svakoj boljci ne pronađemo lijeka, pa smo tako zajedno s djecom načinili medalje (od gline) i to sve zlatne, pa ćemo imati svečanu podjelu Diploma i „zlatnih medalja“ svim sudionicima Olimpijade.

BRAVO OLIMPIJCI, BILI STE IZVRSNI!!!